MILS onderzoek

Hoe leer jij?
Zit je soms uren te leren en haal je nog geen goede cijfers? Kun jij je slecht concentreren en weet je niet waarom? Verloopt het leren moeizaam en weet je niet precies waarom?

Niet iedereen weet hoe hij of zij informatie verwerkt, het makkelijkst en het meest efficient kan leren. Hoe je informatie opneemt is ook voor iedereen verschillend. Als je de juiste leerstrategie kiest kun je je eigen leercapaciteit optimaal benutten en krijg je het plezier in leren weer terug!

MILS onderzoek
Het MILS (Meer Inzicht in LeerStrategieën) onderzoek helpt om inzicht te krijgen in hoe je het best en het fijnst leert. Want niet iedereen leert op dezelfde manier, iedereen is anders! Het leerstrategie onderzoek brengt in kaart hoe jij de lesstof het beste kunt opnemen (auditief, visueel of tekstueel).

Het onderzoek
Dit onderzoek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het onderzoek bestaat uit twee delen: een digitaal onderzoek en een toelichting/verslaglegging. De afname van het digitale onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. Direct na de afname is de score bekend en gaat de MILS coach met de leerling aan de slag om samen inzicht te krijgen in zijn/haar manier van leren. De totale duur van het onderzoek is daarmee circa 1 uur. Daarna schrijft de MILS coach een verslag.