Bijles voor pubers: Leren plannen

Afgelopen week hebben we de kinderen laten oefenen met het maken van een planning. Opvallend was dat deze leerlingen op voorhand zelf nog niet veel beren op de weg zagen wat betreft het plannen.

Toen we vroegen hoe zij dachten hun huiswerk te gaan plannen, hoorden geluiden als: ‘mijn broer was vergeten dat hij een proefwerk had en heeft dat in een tussenuur geleerd, hij had een supergoed cijfer’. Of: ‘ik kijk toch gewoon in mijn agenda wat ik voor huiswerk heb de volgende dag?’.

Huiswerk op de middelbare school: Een realiteitscheck

Deze leerlingen starten in ieder geval niet met een gebrek aan zelfvertrouwen aan hun nieuwe schoolcarrière. Wellicht wel met een gebrek aan realiteitszin? We hebben in ieder geval besloten dat het een goed idee is om een van de volgende lessen een middelbare scholier uit te nodigen die kan zorgen voor een realiteitscheck. Eens kijken of ze er dan nog hetzelfde over denken.

Gaat jouw kind ook (binnenkort) naar de middelbare school en denk je dat hij of zij wel wat hulp kan gebruiken met het plannen van huiswerk? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!