5 redenen om je kind in te schrijven voor Zomerschool

De zomerschool is er om zowel kinderen als ouders te ondersteunen. Niet alleen wanneer je kind problemen ondervindt op school, maar (juist) ook wanneer dit niet het geval is.

Ook al duurt het nog even, de tijd lijkt tegenwoordig te vliegen en voor je het weet is het al weer zomervakantie. En die zes weken kunnen best lang zijn voor kinderen. Daarom hebben wij bij Leren & Groeien de zomerschool opgezet. Voor kinderen die wel wat extra persoonlijke aandacht kunnen gebruiken. En zeg nu zelf, welk kind kan dit niet? Wij geven je vijf redenen waarom je jouw kind hiervoor zou moeten opgeven.

1. Gun je kind deze persoonlijke aandacht van zomerschool

Op school zitten kinderen in grote klassen met maar één docent. Ze moeten zich aanpassen aan het leertempo, en de leerwijze die de docent aanhoudt. Misschien richt de docent zich voornamelijk op het verbale leersysteem terwijl je kind eigenlijk een beelddenker is. Bij de zomerschool kijken we naar ieder individueel kind en wat dit kind nodig heeft. Op welke gebieden meer aandacht kan worden gebruikt en welke manier van leren bij jouw kind past.

2. Geef je kind de kans om rustig aan het nieuwe schooljaar te beginnen

Wanneer kinderen net zes weken of langer vakantie hebben gehad, hebben ze vaak even tijd nodig om weer te wennen aan het schoolritme en alles wat daar bij komt kijken. Het sociale aspect kost kinderen vaak al veel energie, ze hebben dan niet genoeg ‘ruimte’ over om gelijk vanaf dag één het leertempo op te pakken. Wanneer je kind aan de zomerschool deelneemt, zal de overgang van zomervakantie naar school gemakkelijker gaan. Bovendien zit je kind al in de leerstof die in die eerste weken en maanden behandelt wordt.

3. De zomerschool is er voor alle kinderen

Wij bieden de zomerschool aan voor kinderen van groep drie tot en met acht van de basisschool en voor kinderen in de eerste en tweede klas van de middelbare school. Ieder van deze groepen heeft baat bij de zomerschool. Zo kunnen we brugklassers helpen met de leren-leren methode, terwijl we veel kinderen uit groep drie en vier bijvoorbeeld kunnen helpen met bijles voor technisch lezen. Voor kinderen uit groep vijf en zes is begrijpend lezen vaak een struikelblok en in groep zeven en acht wordt er naar de eindtoets toegewerkt. We bieden ook bijles rekenen aan en helpen een kind daarbij vooral de rekentaal beter te begrijpen.

4. Onze zomerschool is op maat gemaakt

Zoals gezegd is de zomerschool er voor alle kinderen, maar wij zijn ons er heel bewust van dat ieder kind andere behoeftes heeft. Het kind krijgt precies, maar dan ook alleen, ondersteuning bij de onderdelen die het kind nodig heeft. Dus we behandelen alleen de leerstof waar jij en je kind op willen focussen en we behandelen deze stof op een manier en tempo die aansluiten bij de behoefte van jouw kind.

5. Dagen en tijden, alles is flexibel

De zomerschool periode bij Leren & Groeien loopt van 15 tot en met 28 augustus, de laatste twee weken voordat het nieuwe schooljaar weer begint. Gedurende deze periode zijn wij flexibel met zowel de dagen als tijden voor ieder kind. Van twee keer per week een uurtje tot volledige schooldagen, alles is mogelijk. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we uw kind kunnen bieden.

Juist omdat wij individuele aandacht zo belangrijk vinden hebben wij slechts beperkt plek voor deelname aan de zomerschool. Wacht daarom niet te lang en laat ons nu weten of we jouw kind deze zomer mogen ontvangen. Je kind inschrijven voor onze zomerschool is geheel vrijblijvend, wij zullen altijd eerst contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.